Kip op een bedje van boekweit

    1741
    Recept Afdrukken
    Kip op een bedje van boekweit
    Boekweit heeft een mooie nootachtige smaak en bevat magnesium. Het kalmeert, dus is het goed anti-stresseten!
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Pak een bakblik en bekleed deze met bakpapier.
    3. Snijd de wortelen in schijfjes en de limoen in plakjes.
    4. Leg ze op de bakplaat.
    5. Bestrooi ze met olijfolie, zout en peper.
    6. Rooster de wortelen en de limoen een kwartiertje in de oven.
    7. Kook de boekweitzaadjes in water met groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    8. Breng nu een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
    9. Maak ze schoon en snijd ze in dunne repen voor ze de pan in gaan.
    10. In een kleine vijf minuten moeten de snijbonen gaar zijn.
    11. Bak intussen de kipfilets in een beetje boter.
    12. Haal ze na zo'n twaalf minuten uit de pan, waar je dan meteen de oesterzwammen enkele minuten in bakt.
    13. Schep de wortelen en snijbonen door elkaar.
    14. Serveer de groenten met boekweit, kipfilet en oesterzwammen.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
    Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.