Home Recepten Kamillekoekjes met warme melk

Kamillekoekjes met warme melk

0
Kamillekoekjes met warme melk
Recept Afdrukken
Kamillekoekjes met warme melk
Kamille bevat een stofje dat angst vermindert en je zenuwen kalmeert.
Kook Tijd 25 minuten
Porties
koekjes
Ingrediënten
Voor de warme amandelmelk met anijs:
Kook Tijd 25 minuten
Porties
koekjes
Ingrediënten
Voor de warme amandelmelk met anijs:
Instructies
  1. Kook water, neem daar 50 milliliter van en zet er met wat kamillebloempjes een sterke thee van.
  2. Na tien minuten trekken moet de thee sterk genoeg zijn.
  3. Zeef de bloempjes uit de thee en houd deze even apart.
  4. Zeef de bloem.
  5. Meng de suiker met boter en honing.
  6. Kneed nu het botermengsel met de bloem en voeg de helft van de kamillethee toe.
  7. Blijf kneden tot je een samenhangend deeg hebt.
  8. Giet zo nodig nog wat kamillethee erbij.
  9. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het twintig minuten rusten in de koelkast.
  10. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat in met wat boter.
  11. Draai balletjes van het deeg en druk ze plat. Besmeer de randjes met water.
  12. Verdeel ze met enige afstand van elkaar op de bakplaat en bak de koekjes in zo’n vijftien minuten gaar.
  13. Controleer na zo’n tien minuten of de koekjes al gaar en bruin zijn.
  14. Als ze klaar zijn, niet meteen aanvallen. Even laten afkoelen!
  15. Tijd genoeg om met de amandelmelk aan de slag te gaan.
  16. Giet die in een steelpannetje en klop hem iets luchtig op met een klopper.
  17. Voeg de anijssterretjes toe en serveer warm met de koekjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Omeletpakket met ontkiemde bonen
Volgend artikel Havermout-droomgebak
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>