Home Recepten Gerechten met vlees Kalkoen in een Oosters jasje

Kalkoen in een Oosters jasje

0
Kalkoen in een Oosters jasje
Recept Afdrukken
Kalkoen in een Oosters jasje
Kaneel is goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte.
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 160 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kalkoenmarinade:
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 160 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kalkoenmarinade:
Instructies
  1. Maak een marinade van gemalen komijnzaad, paprikapoeder, kaneelpoeder, zeer fijn gesneden rode peper (zonder zaadjes), fijn geraspte limoenschil en het sap van een limoen, fijngesneden knoflook en fijngesneden koriander.
  2. Roer als laatste de olijfolie erdoor.
  3. Wentel de kalkoenfilets in de marinade en laat ze twee uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Ga ondertussen aan de slag met de bulgursalade.
  5. Snijd de peterselie fijn en houd deze apart.
  6. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  7. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  8. Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet hem af.
  9. Roer de zonnebloempitten en de fijngesneden peterselie erdoor.
  10. Breng dit alles op smaak met de limoen, wat peper en desgewenst een snufje zout.
  11. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  12. Neem de kalkoenfilets uit de marinade.
  13. Bak ze kort aan beide zijden op hoog vuur, zodat de filets mooi dichtschroeien.
  14. Dek de filets af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
  15. Afhankelijk van de dikte moet de kalkoen dan in zo’n dertig tot veertig minuten gaar zijn.
  16. Serveer de kalkoen op de bulgur en bestrooi met granaatappelpitten.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Havermout-droomgebak
Volgend artikel Gefermenteerde groentesalade
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>