Jouw oogst in de pot

    174

    Augurken uit de winkel bevatten doorgaans nogal wat zout. Zelfgemaakt kun je ze zo zout maken als je wilt!

    Recept Afdrukken
    Jouw oogst in de pot
    Maaltijd Bijgerecht
    Passieve Tijd 10 minuten
    Porties
    potten
    Ingrediënten
    Maaltijd Bijgerecht
    Passieve Tijd 10 minuten
    Porties
    potten
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Als je gaat wecken moet je eerst de potten uitkoken (ongeveer 1 uur in een pan met kokend water).
    2. Dit gaat ook prima in een vaatwasser.
    3. Laat de potten ondersteboven op een schone theedoek drogen.
    4. Meng water, azijn, wijn, kruiden, ui, knoflook, suiker en zout en breng dit drie minuten aan de kook.
    5. Vul de potten met gesneden groenten en vul tot de rand.
    6. Met het gekookte azijnmengsel Sluit de potten goed en laat ondersteboven afkoelen.
    7. Bewaar op een koele en droge plaats.
    Notities

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »