Home Recepten Gerechten met fruit Hollandse haantjes met peer en salie

Hollandse haantjes met peer en salie

0
Hollandse haantjes met peer en salie

Eet een haan, voorkom verspilling

Recept Afdrukken
Hollandse haantjes met peer en salie
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 5 uur pekelen
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 5 uur pekelen
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Los het zout op in het water en voeg de knoflookteentjes, salie en citroen in schijven gesneden toe.
  2. Doe de haantjes in een bak of een stevige plastic zak.
  3. Giet de pekel erbij en knoop de zak dicht of dek de bak af.
  4. Zorg dat de haantjes onder het pekelwater staan.
  5. Zet een nachtje in de koelkast.
  6. Snijd de peren in parten.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Dep de haantjes droog en leg ze in de ovenschaal en doe de citroen, knoflook en salie in de buikholte.
  9. Verdeel de stukken peer eromheen en verdeel er wat verse salie tussen.
  10. Bak de haantjes vijftig minuten in het midden van de oven.
  11. Gebruik een kwast om af en toe de haantjes met bakvocht te besmeren.
Notities

Uiteraard kun je dit recept ook maken met een hele kip. Mocht je een leghaantje willen kopen en weet je niet waar je ze kan krijgen? Kijk dan eens op: koopeenkip.nl of leghaantje.nl

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Kruidige winterparfait met cranberries en granaatappel
Volgend artikel feestelijke bietensoep met blauwe kaas
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>