Hollandse haantjes gestoofd in bier

    376

    Duurzaam? Eet niet de kip, maar de haan

    Recept Afdrukken
    Hollandse haantjes gestoofd in bier
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snijd de haantjes (of kip) in delen, bestrooi ze licht met zout, peper en bloem.
    2. Bak het vlees en de zilveruitjes in de boter aan alle kanten bruin.
    3. Kneus de knoflook en voeg in zijn geheel toe, net als de laurier en tijm.
    4. Doe alles in een stoofpan en blus af met het bier en de bouillon.
    5. Breng aan de kook en laat het op laag vuur een uurtje sudderen.
    6. Haal na 45 minuten het deksel van de pan, zodat de jus het laatste kwartier wat kan indikken.
    7. Bak dan ook meteen de paddenstoelen kort in wat olie in een koekenpan en voeg ze toe aan de haantjes, zodat ze nog een kwartier mee kunnen koken.
    8. Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig uit en verkruimel dit voor het serveren over het gerecht.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »