Home Recepten Heldere paddenstoelensoep met kiemen

Heldere paddenstoelensoep met kiemen

0
Heldere paddenstoelensoep met kiemen

Tijdens het kiemen worden zaadjes voorverteerd, waardoor de voedingsstoffen makkelijk opgenomen worden

Recept Afdrukken
Heldere paddenstoelensoep met kiemen
Tijdens het kiemen worden zaadjes voorverteerd, waardoor de voedingsstoffen makkelijk opgenomen worden.
Maaltijd Soepen, Voorgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Nodig voor de bouillon:
Nodig voor garnituur:
Maaltijd Soepen, Voorgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Nodig voor de bouillon:
Nodig voor garnituur:
Instructies
  1. Begin met het maken van de bouillon.
  2. Hiervoor week je het eekhoorntjesbrood in een kleine kom heet water; de paddenstoelen moeten net onder staan.
  3. Snijd vervolgens de kastanjechampignons, snipper de ui en hak een teen knoflook en de gember grof.
  4. Verwarm olie in een soeppan en voeg de ui, knoflook, gember en tijm toe.
  5. Fruit ze zo’n zes minuten.
  6. Giet het eekhoorntjesbrood af boven een schone pan. Let op: bewaar het vocht!
  7. Bak het eekhoorntjesbrood en de kastanjechampignons in de pan waarin je zojuist onder meer de ui hebt gebakken.
  8. Fruit ze nog vijf minuten mee.
  9. Blus af met witte wijn.
  10. Schenk het vocht van het eekhoorntjesbrood erbij.
  11. Voeg de peperkorrels toe en breng het geheel tegen de kook aan.
  12. Laat het een uur zachtjes trekken.
  13. Zeef de bouillon voorzichtig en laat hem afkoelen.
  14. Breng op smaak met zout.
  15. Nu begin je aan de garnituur.
  16. Snipper de sjalot en een teen knoflook.
  17. Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de sjalot en knoflook zo'n drie minuten.
  18. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak deze kort mee.
  19. Breng op smaak met zout en peper.
  20. Je garnituur is nu klaar.
  21. Schep de bouillon in kommen of borden en garneer met de paddenstoelmix en de sangokiemen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Hoe super zijn superfoods echt?
Volgend artikel Spruitjesprikker & knisperende boerenkool
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>