Havermoutkoek met gedroogd fruit

    5443
    Recept Afdrukken
    Havermoutkoek met gedroogd fruit
    Ben jij bang voor koolhydraten? Doe niet zo mal! Koolhydraten mogen best, zolang ze maar lekker langzáám zijn. Havermout bevat veel super slome koolhydraten en is een mooi basisproduct om allerlei lekkers mee te maken, zoals dit recept voor havermoutkoekjes. Het enige waarvoor je uiteraard moet oppassen, is dat je er niet te veel van eet anders word je er alsnog te dik van. En dat is een hele uitdaging, want deze koekjes zijn zó lekker.
    Kook Tijd 75 minuten
    Porties
    stukjes
    Kook Tijd 75 minuten
    Porties
    stukjes
    Instructies
    1. De oven verwarm je voor op 180ºC. Vet vervolgens het bakblik in met boter, bekleed dit met bakpapier en laat de randen overhangen. Vet het papier ook in.
    2. Snijd de appel en abrikozen in stukjes.
    3. Klop de boter enkele minuten met de suiker, honing en ei tot een licht, luchtig mengsel.
    4. Voeg het ei toe en blijf roeren tot dit in zijn geheel is opgenomen.
    5. Spatel er nu beetje bij beetje gezeefd bakmeel doorheen.
    6. Daarna gaat 80 gram van de havermout erbij, samen met de appel en de rozijnen.
    7. Verdeel het mengsel tot een egale laag in het bakblik (je kunt dit gemakkelijk doen met de bolle kant van een lepel of met een rechte spatel).
    8. Strooi de overige havermout erover en bak de koek in een halfuurtje gaar.
    9. Prik met een satéprikker in de koek om te kijken of hij gaar is (er mogen wat zachte kruimels aan blijven plakken).
    10. Daarna moet je nog even geduld hebben en de koek een halfuur laten afkoelen.
    11. Trek daarna aan het bakpapier om de koek uit de vorm te halen en verder af te laten koelen.
    12. Verwijder het bakpapier en snijd de koek in zo’n zestien vierkantjes. Zo, nu kun je je tanden erin zetten!
    Notities

    Tip! Kies je voor biologisch gedroogd fruit, dan zijn deze verpakt zonder het conserveringsmiddel sulfiet.

    Deel dit Recept