Hartige pannenkoeken met snijbiet
Prep Tijd
10
Kook Tijd Passieve Tijd
10 5
Prep Tijd
10
Kook Tijd Passieve Tijd
10 5
Instructies
  1. Maak het beslag van de bloem, eieren, snufje zout en de melk. Zet eventjes in de koelkast
  2. Snijd de harde nerven uit de snijbiet, snijd ze fijn en spoel af. Pel en snipper de uien, rasp de kaas
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Fruit de uien in een scheutje arachideolie, als ze glazig gaan worden, voeg dan de snijbiet toe en wok dit ca. 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout
  5. Bak de pannenkoekjes dun
  6. Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan
  7. Beleg de pannenkoeken met de snijbiet, kaas, zonnebloempitten en salami, vouw in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  8. Bak de hartige pannenkoekjes in ca. 5 minuten warm met een krokant randje
  9. Dien de hartige pannenkoekjes op
Notities

Dit recept komt uit het boek Eet puur geluk van Dymphina Jooren. In dit boek vind je 24 gelukmakende recepten per seizoen. Naast de recepten bevat het tabellen, waarmee je zelf gemakkelijk jouw eigen geluksrecepten kunt samenstellen.

Bestellen via Bol.com »