Maak het beslag van de bloem, eieren, snufje zout en de melk. Zet eventjes in de koelkast
Snijd de harde nerven uit de snijbiet, snijd ze fijn en spoel af. Pel en snipper de uien, rasp de kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden
Fruit de uien in een scheutje arachideolie, als ze glazig gaan worden, voeg dan de snijbiet toe en wok dit ca. 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout
Bak de pannenkoekjes dun
Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan
Beleg de pannenkoeken met de snijbiet, kaas, zonnebloempitten en salami, vouw in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de hartige pannenkoekjes in ca. 5 minuten warm met een krokant randje
Dien de hartige pannenkoekjes op
Notities
Dit recept komt uit het boek Eet puur geluk van Dymphina Jooren. In dit boek vind je 24 gelukmakende recepten per seizoen. Naast de recepten bevat het tabellen, waarmee je zelf gemakkelijk jouw eigen geluksrecepten kunt samenstellen.