
Prep Tijd | 10 |
Kook Tijd | 10 |
Passieve Tijd | 5 |
Porties |
|
Ingrediënten
- 400 gram snijbiet
- 2 rode uien
- 500 gram tarwebloem
- 250 gram salami
- 200 gram Emmentaler kaas
- 3 eieren
- 900 ml sojamelk of havermelk
- Arachideolie
- 50 gram zonnebloempitten
- peper en zout
Ingrediënten
|
Instructies
- Maak het beslag van de bloem, eieren, snufje zout en de melk. Zet eventjes in de koelkast
- Snijd de harde nerven uit de snijbiet, snijd ze fijn en spoel af. Pel en snipper de uien, rasp de kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Fruit de uien in een scheutje arachideolie, als ze glazig gaan worden, voeg dan de snijbiet toe en wok dit ca. 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout
- Bak de pannenkoekjes dun
- Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan
- Beleg de pannenkoeken met de snijbiet, kaas, zonnebloempitten en salami, vouw in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de hartige pannenkoekjes in ca. 5 minuten warm met een krokant randje
- Dien de hartige pannenkoekjes op