Home Recepten Gerechten met fruit Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

0
Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

Kikkererwten hebben niets met kikkers te maken. De naam is afgeleid van het woord ‘keker’, wat ‘grauwe erwt’ betekent

Recept Afdrukken
Hartige beignets met kikkererwten en spinazie
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
  2. Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag.
  3. Mix goed.
  4. Voeg op het laatst het bakpoeder en zelfrijzend bakpoeder toe.
  5. Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe naar smaak.
  6. Schep een ruime el van het beslag in het gourmetpannetje met een scheutje olijfolie en bak de beignet ongeveer drie minuten per kant.
  7. Lekker voor erbij: knoflooksaus of hoemoes, om de beignets lekker in te dippen.
  8. Garneer deze dipsauzen met verse peterselie en wat za’atar.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Zo maak je een gelukssalade
Volgend artikel Bietenburgers met komkommer en ingelegde rode ui
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>