Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

    36
    Hartige beignets met kikkererwten en spinazie

    Kikkererwten hebben niets met kikkers te maken. De naam is afgeleid van het woord ‘keker’, wat ‘grauwe erwt’ betekent

    Recept Afdrukken
    Hartige beignets met kikkererwten en spinazie
    Maaltijd Vooraf
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Vooraf
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
    2. Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag.
    3. Mix goed.
    4. Voeg op het laatst het bakpoeder en zelfrijzend bakpoeder toe.
    5. Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe naar smaak.
    6. Schep een ruime el van het beslag in het gourmetpannetje met een scheutje olijfolie en bak de beignet ongeveer drie minuten per kant.
    7. Lekker voor erbij: knoflooksaus of hoemoes, om de beignets lekker in te dippen.
    8. Garneer deze dipsauzen met verse peterselie en wat za’atar.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.