
Instructies
- Zet een pannetje met water op voor de wortelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze zacht in tien minuten.
- Hak ondertussen het uitje fijn en de tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pannetje en bak de uitjes kort aan. Daarna mogen de tomatenblokjes erbij.
- Blus af met azijn en laat vijf minuten sudderen.
- Schep het tomatenmengsel in een bakje en maak er met de staafmixer een egale saus van.
- Zoet hem eventueel met een heel klein beetje honing.
- Laat je eigengemaakte ketchup afkoelen in de koelkast om straks lekker je tosti in te dopen.
- Ga nu aan de slag met het maken van de tosti.
- Snijd hiervoor de avocado doormidden en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak dit fijn met een vork.
- Besmeer de boterhammen met een laagje avocadospread.
- Prak nu de gekookte wortelen fijn en smeer vervolgens een laagje wortelspread op de boterhammen.
- Eindig met een plakje kaas en druk de boterhammen goed op elkaar.
- Bak de tosti’s goudbruin in een tosti-ijzer. Serveer de groententosti’s met de ketchup.