Groentequiche van biet en boerenkool

    1066
    Groentequiche van biet en boerenkool

    De zoete gele biet maakt de aardse smaak van de rode biet net wat zachter

    Recept Afdrukken
    Groentequiche van biet en boerenkool
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Deeg
    Vulling
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Deeg
    Vulling
    Instructies
    1. Verwarm de oven op 180 graden.
    2. Voeg de bloem en het zout bij elkaar.
    3. Snijd de boter in klein stukjes en kneedt het door het deeg.
    4. Wanneer het gemengd is, voeg je het ei toe.
    5. Giet vervolgens langzaam in een dun straaltje het water erbij.
    6. Meng het tot een samenhangend deeg.
    7. Kneed nog even door en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
    8. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht, vet de quichevorm in en bekleed met het deeg.
    9. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak blind voor ongeveer vijftien minuten.
    10. Maak ondertussen de vulling voor de quiche.
    11. Meng de eieren, slagroom, melk, nootmuskaat en peper en zout.
    12. Snijd de bietjes en ui in grove parten.
    13. Scheur de boerenkool in ongelijke stukken.
    14. Verdeel de bietjes, ui en boerenkool over de quichevorm en vul met het eimengsel tot bovenaan de rand.
    15. Brokkel de geitenkaas en verdeel over de quiche.
    16. Bak de quiche ongeveer 45 minuten.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.