Groentepizza nieuwe stijl

    803
    Recept Afdrukken
    Groentepizza nieuwe stijl
    Prep Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 140 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 20 minuten
    Passieve Tijd 140 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Kook water in een diepe pan. Maak kruisjes in het vel van de tomaten en dompel ze in het kokende water. Spoel ze koud af en verwijder de velletjes.
    2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees, hak ze in blokjes en mix ze in een keukenmachine tot een gladde massa. Laat de tomatenpuree verder afkoelen.
    3. Ga nu aan de slag met het pizzadeeg. Zeef de bloem samen met (eventueel) zout. Schep de gist erdoorheen en voeg het water toe.
    4. Kneed het vervolgens tot een soepel deeg. Leg het deeg in een kom onder een vochtige doek en laat een uur rijzen.
    5. Ga ondertussen verder met de groente. Snijd de witlof in reepjes en de bieten in blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de groenten in tien minuutjes al omscheppend goudbruin.
    6. Verwarm de oven op 220 graden.
    7. Meng de tomatensaus met de crème fraiche en breng op smaak met peper en eventueel zout.
    8. Verdeel het deeg in vieren en rol de kwarten plat uit. Leg de pizzabodems op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
    9. Smeer een laagje tomatenmengsel op de pizzabodem. Beleg ze met gebakken witlof en bieten. Eindig met verbrokkelde geitenkaas.
    10. Bak de pizza in de oven in twintig minuten lekker krokant. Serveer ze met veldsla als topping.
    Notities

    Tip: Pimp je pizza

    Wil je je pizza minder vet maken? Neem dan halfvolle crème fraiche
    Wil je hem voedzamer maken? Kies voor volkorenmeel
    Ben je niet zo van het zout? Minder of laat het achterwege
    Van proberen ga je leren!

    Deel dit Recept