Home Recepten Brood en granen Groentepita’s met komkommersaus

Groentepita’s met komkommersaus

0
Groentepita’s met komkommersaus

Sommige ‘vreemde’ producten zijn zo ingeburgerd dat ze bijna Hollands zijn geworden

Recept Afdrukken
Groentepita's met komkommersaus
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten rijzen
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de pita's:
Voor de vulling:
Voor de saus:
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten rijzen
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de pita's:
Voor de vulling:
Voor de saus:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de bieten, verwijder de wortels en andere oneffenheden.
  3. Snijd ze in grove stukken.
  4. Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie.
  5. Laat ze in de oven 45 minuten roosteren.
  6. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven een kom.
  7. Voeg de yoghurt, zout en water toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
  8. Bestuif je aanrecht en je handen met een beetje bloem.
  9. Kneed dan tien minuten tot je een soepel deeg hebt.
  10. Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
  11. Zorg ondertussen dat de grillpan goed heet is.
  12. Verdeel het deeg in acht porties.
  13. Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt.
  14. Grill de broodjes in 1,5 tot 2 minuten per kant in een hete grillpan of koekenpan.
  15. Als ze aan beide kanten mooi knapperig zijn en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
  16. Meng voor het sausje de yoghurt met de geraspte komkommer en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  17. Beleg de pita's met rauwe spinazie, bietjes, feta, koriander, humus en de yoghurtsaus.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Gegrilde bietjes met linzen en yoghurt
Volgend artikel Chocolade die van nature roze is – klopt dat wel?
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>