Groenten met hummus

    3068
    Recept Afdrukken
    Groenten met hummus
    Super makkelijk voor een snel klaar, gezonde lunch of als er spontaan borrelvisite op de stoep staat.
    Instructies
    1. Pers of snijd de knoflookteentjes fijn. Doe de kikkererwten samen met de tahin en de knoflook in een keukenmachine en laat deze enkele minuten draaien.
    2. Voeg nu het komijnpoeder en het sap van een halve citroen toe.
    3. Eindig met olijfolie totdat de gewenste dikte ontstaat.
    4. Haal het mengsel uit de keukenmachine, breng deze verder op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
    5. Snijd de groenten in stukken en serveer samen met de hummus dip.
    6. De hummus blijft twee dagen goed na bereiding, je kunt hem ook invriezen.
    7. Maar eet hem dan wel dezelfde dag na het ontdooien op!
    Notities

    Tip: Hygiëne is belangrijk bij het ‘oppotten’van eten. Zo voorkom je schimmels en bacteriën die zorgen voor bederf. Handen wassen, zorgen voor een schoon aanrecht en schoon werkgerei zijn super belangrijk. Daarnaast moet je potten vooraf altijd goed schoonmaken met een sodasopje en nalopen op barstjes en scheuren.

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »