Home Recepten Koolhydraatarm Groenten met hummus

Groenten met hummus

0
Groenten met hummus
Recept Afdrukken
Groenten met hummus
Super makkelijk voor een snel klaar, gezonde lunch of als er spontaan borrelvisite op de stoep staat.
Instructies
  1. Pers of snijd de knoflookteentjes fijn. Doe de kikkererwten samen met de tahin en de knoflook in een keukenmachine en laat deze enkele minuten draaien.
  2. Voeg nu het komijnpoeder en het sap van een halve citroen toe.
  3. Eindig met olijfolie totdat de gewenste dikte ontstaat.
  4. Haal het mengsel uit de keukenmachine, breng deze verder op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
  5. Snijd de groenten in stukken en serveer samen met de hummus dip.
  6. De hummus blijft twee dagen goed na bereiding, je kunt hem ook invriezen.
  7. Maar eet hem dan wel dezelfde dag na het ontdooien op!
Notities

Tip: Hygiëne is belangrijk bij het ‘oppotten’van eten. Zo voorkom je schimmels en bacteriën die zorgen voor bederf. Handen wassen, zorgen voor een schoon aanrecht en schoon werkgerei zijn super belangrijk. Daarnaast moet je potten vooraf altijd goed schoonmaken met een sodasopje en nalopen op barstjes en scheuren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Gefermenteerde groentesalade
Volgend artikel Slaapbrood met bananen en bloempjes
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>