
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- ½ knolselderij
- ½ koolraap
- 1 glutenvrij, voorgebakken brood of een gewone voorgebakken baguette (150 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel nootmuskaat
- zout
- 2 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- bakpapier
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een pan met ruim water waaraan je een snufje zout hebt toegevoegd aan de kook.
- Was de courgette, snijd hem doormidden en haal de zachte binnenkant (de eventuele zaden) eruit.
- De rest gaat in plakken van ongeveer een centimeter.
- Schil de pastinaak, winterpeen, knolselderij en koolraap. Snijd alle groenten in flinke frites.
- Houd de courgette even apart.
- Blancheer de overige groente gedurende zo’n twee minuten in kokend water.
- Belangrijk is dat ze een goede ‘bite’ behouden.
- Laat de frietjes op een keukendoek afkoelen en uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Klop de eieren los met de mosterd.
- Maal het brood in de keukenmachine tot kruim of wrijf het fijn in een bolzeef.
- Roer de paprika-, knoflook-, chilipoeder, nootmuskaat en het zout erdoor.
- Schep de groenten door het ei en vervolgens door het paneer.
- Verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer twintig minuten goudbruin.