Groene soep met koriander en kip
Porties
2personen
Passieve Tijd
25minuten
Porties
2personen
Passieve Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees in stukjes.
  3. Fruit de ui en knoflook in de kokosolie en voeg het koriander- en komijnzaad toe.
  4. Bak kort mee totdat het begint te geuren.
  5. Voeg de paprika toe en bak deze vijf minuten op laag vuur mee.
  6. Schenk er de bouillon en 400 milliliter water bij.
  7. Breng aan de kook en laat dit alles tien minuten zachtjes pruttelen.
  8. Hak de verse koriander grof en voeg hem de laatste minuut toe aan de soep.
  9. Pureer de soep met een staafmixer en zet weer terug op het vuur.
  10. Breng het geheel tegen de kook aan en voeg de plakjes gerookte kip plus de maïs toe.
  11. Kook één minuut mee.
  12. Pers de limoen en roer het sap voor het serveren door de soep.
  13. Garneer eventueel met wat grof gehakte koriander.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.