Home Recepten Gerechten met fruit Groene soep met koriander en kip

Groene soep met koriander en kip

0
Groene soep met koriander en kip

Knoflook activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en je doorbloeding verbeteren

Recept Afdrukken
Groene soep met koriander en kip
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees in stukjes.
  3. Fruit de ui en knoflook in de kokosolie en voeg het koriander- en komijnzaad toe.
  4. Bak kort mee totdat het begint te geuren.
  5. Voeg de paprika toe en bak deze vijf minuten op laag vuur mee.
  6. Schenk er de bouillon en 400 milliliter water bij.
  7. Breng aan de kook en laat dit alles tien minuten zachtjes pruttelen.
  8. Hak de verse koriander grof en voeg hem de laatste minuut toe aan de soep.
  9. Pureer de soep met een staafmixer en zet weer terug op het vuur.
  10. Breng het geheel tegen de kook aan en voeg de plakjes gerookte kip plus de maïs toe.
  11. Kook één minuut mee.
  12. Pers de limoen en roer het sap voor het serveren door de soep.
  13. Garneer eventueel met wat grof gehakte koriander.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Bulgurkoekjes met waterkers en koriander
Volgend artikel Zeewiersalade met zalm en avocado
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>