
Avocado is calorierijk in de meest gezonde zin van het woord. Hij barst van de gezonde vetten, vitamines en vezels, oftewel van V-kracht.
Passieve Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
- 80 gram gojibessen
- 1 stronk brocolli
- 2 avocado
- 1/2 citroen
- 75 gram rucola
- 100 gram spinazie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels Griekse yoguhrt vol
- 50 mililiter water
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 snufje zout & peper
Ingrediënten
|
- Laat de gojibessen in lauw water weken.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook ze in vier minuten beetgaar.
- Snijd één avocado in blokjes, besprenkel deze met citroensap en bewaar hem apart.
- Maal de andere avocado fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Doe er een gepeld knoflookteentje, de yoghurt en water bij en meng tot een egale dressing.
- Breng op smaak met zout, peper en citroen.
- Maak de salade van de avocadoblokjes, spinazie, rucola en de gekookte broccoli.
- Schep er royaal dressing doorheen.
- Giet de gojibessen af.
- Garneer de salade met sesamzaad en de gojibessen.
Tip: pompoenpitten of noten zijn ook ideale saladeverrijkers!
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.