Groene maaltijdsalade met miso-kip

    453

    Omdat miso gefermenteerd is, helpt het je lichaam bij de vertering van je maaltijd en ondersteunt het je darmen

    Recept Afdrukken
    Groene maaltijdsalade met miso-kip
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Dressing:
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Dressing:
    Instructies
    1. Breng in een hapjespan de bouillon met de misopasta tegen de kook aan.
    2. Pocheer hierin de kipfilets zo’n acht minuten bijna gaar.
    3. Zet het vuur uit.
    4. Laat de kipfilets in de bouillon nagaren en afkoelen tot ze lauw zijn.
    5. Neem de kipfilets uit de bouillon.
    6. Breng de bouillon aan de kook en blancheer de bimi in enkele minuten knapperig gaar en schep ze uit de bouillon.
    7. Roer voor de dressing de ingrediënten door elkaar.
    8. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de radijsjes in plakjes.
    9. Meng de bimi met de spinazie, sojaboontjes en radijs met wat dressing luchtig door elkaar in een ruime kom en verdeel ze op borden.
    10. Snijd de kipfilet in plakjes of trek ze in reepjes.
    11. Verdeel de kip over de salades en schep de dressing erover.
    12. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en knip er wat cress boven.
    13. Serveer de overige dressing erbij.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »