Home Recepten Groene ‘flammkuchen’ met pancetta

Groene ‘flammkuchen’ met pancetta

0
Groene ‘flammkuchen’ met pancetta

De traditionele ‘flammkuchen’ uit de Elzas maak je met spek en ui. Wij maken ‘m groener en gezonder

Recept Afdrukken
Groene ‘flammkuchen’ met pancetta
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de bloem met het water, gist, olie en zout tot een soepel zacht deeg.
  2. Kneed het zo’n vijf minuten goed door.
  3. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen met een warme vochtige doek over de kom.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de asperges en tuinbonen in enkele minuten knapperig gaar.
  5. Giet af.
  6. Spoel de groente onder koud water af.
  7. Snijd de courgettes zo dun mogelijk in schuine plakken.
  8. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  9. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  10. Halveer het deeg en rol elk stuk deeg met wat bloem eronder uit tot een dunne plak.
  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  12. Leg hier het deeg op.
  13. Meng de crème fraîche met een derde van de kaas en smeer het over de deegplakken, maar laat de randen vrij.
  14. Leg de groentes mooi verdeeld over de crème fraîchelaag, met daar tussendoor wat plakjes pancetta.
  15. Strooi de overige geraspte kaas erover.
  16. Bak de flammkuchen in zo’n acht minuten gaar.
  17. Garneren met jonge waterkers of slablaadjes en pistachenootjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Voorjaarssoep met groene curry en groene groente
Volgend artikel Win een keukenmachine van Kenwood t.w.v. € 399,-
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>