Gravad lax met bietensalade

    584

    Gravad lax of gravlax is een Scandinavische delicatesse van rauwe zalm. Een echte appetizer

    Recept Afdrukken
    Gravad lax met bietensalade
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Prep Tijd 48 uur (marineren)
    Kook Tijd 45 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de gravad lax:
    Voor de bietensalade:
    Extra nodig:
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Prep Tijd 48 uur (marineren)
    Kook Tijd 45 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de gravad lax:
    Voor de bietensalade:
    Extra nodig:
    Instructies
    Gravad Lax:
    1. Pureer twee bieten met dille, citroenrasp, jeneverbessen en peperkorrels tot een fijn mengsel.
    2. Roer het zout erdoor.
    3. Leg de zalm met de huid op een stuk plasticfolie.
    4. Verdeel het bietenmengsel erover.
    5. Wikkel de zalm strak in het folie.
    6. Laat minimaal 48 uur in de koelkast marineren.
    7. Let op, er gaat een fikse hoeveelheid zout in de marinade.
    8. Dit eet je niet allemaal op, maar spoel je naderhand af.
    Bietensalade:
    1. Kook de overige bietjes in veertig minuten gaar.
    2. Laat ze in het vocht afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
    3. Vermeng het citroensap met de rodewijnazijn.
    4. Pers de knoflook en roer die door de dressing.
    5. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Snijd de dille en peterselie grof.
    7. Haal de zalm uit het folie.
    8. Wrijf het mengsel van de zalm en spoel de vis goed met water af.
    9. Dep voorzichtig droog.
    10. Snijd de zalm in dunne plakken en verdeel samen met de bietensalade over de borden.
    11. Strooi er de grofgesneden dille en peterselie over.