Home Recepten Gerechten met fruit Gravad lax met bietensalade

Gravad lax met bietensalade

0
Gravad lax met bietensalade

Gravad lax of gravlax is een Scandinavische delicatesse van rauwe zalm. Een echte appetizer

Recept Afdrukken
Gravad lax met bietensalade
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 48 uur (marineren)
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de gravad lax:
Voor de bietensalade:
Extra nodig:
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 48 uur (marineren)
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de gravad lax:
Voor de bietensalade:
Extra nodig:
Instructies
Gravad Lax:
  1. Pureer twee bieten met dille, citroenrasp, jeneverbessen en peperkorrels tot een fijn mengsel.
  2. Roer het zout erdoor.
  3. Leg de zalm met de huid op een stuk plasticfolie.
  4. Verdeel het bietenmengsel erover.
  5. Wikkel de zalm strak in het folie.
  6. Laat minimaal 48 uur in de koelkast marineren.
  7. Let op, er gaat een fikse hoeveelheid zout in de marinade.
  8. Dit eet je niet allemaal op, maar spoel je naderhand af.
Bietensalade:
  1. Kook de overige bietjes in veertig minuten gaar.
  2. Laat ze in het vocht afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Vermeng het citroensap met de rodewijnazijn.
  4. Pers de knoflook en roer die door de dressing.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de dille en peterselie grof.
  7. Haal de zalm uit het folie.
  8. Wrijf het mengsel van de zalm en spoel de vis goed met water af.
  9. Dep voorzichtig droog.
  10. Snijd de zalm in dunne plakken en verdeel samen met de bietensalade over de borden.
  11. Strooi er de grofgesneden dille en peterselie over.
Vorig artikel De 10 calorierijkste sinterklaassnacks op een rij
Volgend artikel Panna cotta met stoofpeertjes en noten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>