Home Recepten Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie

Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie

0
Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie

Met dit gerecht proef je in een hap het beste van de herfst

Recept Afdrukken
Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen in een pan met een klein laagje water in twintig minuten gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd deze in gelijke stukken.
  5. Leg de pompoenpartjes op een bakplaat en rooster ze twintig minuten in de oven.
  6. Besprenkel met olie.
  7. Terug naar de aardappelen: giet ze af en laat ze droogkoken (deksel van de pan).
  8. Na vijf minuten pureer je de aardappelen.
  9. Meng de puree als ze afgekoeld is met bloem, eidooiers, peper en zout.
  10. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg enkele minuten.
  11. Maak lange rolletjes van twee centimeter dik en snijd hier langwerpige bolletjes van.
  12. Met de tanden van een vork kun je er desgewenst een ribbelpatroon in drukken.
  13. Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de gnocchi in.
  14. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
  15. Hak de cantharellen als je dat lekkerder vindt kleiner.
  16. Bak ze met de gnocchi enkele minuten in olijfolie.
  17. Voeg er wat salie aan toe.
  18. Verdeel de gnocchi, pompoen en cantharellen over de borden.
  19. Garneer met Parmezaanse kaas en gedroogde chilipeper.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Gebakken paddenstoelen met een eitje en zuurdesembrood
Volgend artikel Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>