Home Recepten Gerechten met fruit Gevuld brood met geitenkaas

Gevuld brood met geitenkaas

0
Gevuld brood met geitenkaas
Recept Afdrukken
Gevuld brood met geitenkaas
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
Brood
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
Brood
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Meng het meel met water, gist, boter, zout en suiker tot een deeg.
  2. Kneed het nog eens tien minuten goed door. Stop het deeg in een diepe kom met een vochtige doek erover en laat het 40 minuten rijzen in een lauwwarme oven van zo’n 50ºC.
  3. Ga ondertussen aan de slag met de vulling voor het brood. Brokkel de kaas in stukjes, snijd de appel klein, de vijg in kleine plakjes en ris de blaadjes van de tijm. Roer dit alles door elkaar.
  4. Ga nu verder met het brood. Druk het deeg tot een vrij platte ronde schijf. Verdeel het kaasmengsel over het deeg (laat de randen vrij) en schep/knijp de honing erover.
  5. Vouw en druk het deeg vanaf de randen een aantal malen naar het midden, zodat er een grove vloerbroodvorm ontstaat.
  6. Leg het brood op een bakplaat en besproei het licht met water. Laat het deeg nog 30 minuten in de lauwe oven rijzen.
  7. Neem het dan even uit de oven en schroef de oventemperatuur op naar 200ºC. Is de oven op temperatuur? Bak dan het brood in zo’n 35 minuten gaar in het midden van de oven. Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Gluten- en lactosevrije feestelijke recepten
Volgend artikel Trucs om minder te eten | “Gezondheid is geen race”
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>