Home Recepten Gerechten met fruit Geroosterde zeebaars met salsa

Geroosterde zeebaars met salsa

0
Geroosterde zeebaars met salsa
ZTRDG#15_ 0017

Het perfecte barbecue gerecht

Recept Afdrukken
Geroosterde zeebaars met salsa
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de peterselieblaadjes grof, snijd de knoflook fijn en meng dit met elkaar.
  2. Bestrooi de buikholte van de vis met zout en verdeel het peterselie-knoflookmengsel in de buikholte van de vis.
  3. Klem de vis in de klem, bestrooi hem met zout en besprenkel hem met citroen.
  4. Rooster de vis in ongeveer 15 minuten aan beide zijden gaar op de barbecue.
  5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  8. Pel de ui en snipper hem fijn.
  9. Meng de ui, komkommer, lente-ui en tomaat en voeg de olijfolie en rodewijnazijn toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de vis.
  11. Tip: je kunt de vis ook in aluminiumfolie pakken en op de barbecue leggen, of in een op 200°C voorverwarmde oven bakken.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel De (bijna) 100% groentepizza
Volgend artikel Gemarineerde verse sardines met krieltjes
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>