Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm

    617
    Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm

    Hoe intenser de oranje kleur, hoe meer carotenen wortelen bevatten

    Recept Afdrukken
    Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm
    Maaltijd Bijgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Bijgerecht
    Passieve Tijd 40 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schraap de wortelen goed schoon met de scherpe kant van je mes.
    3. Het bovenste stukje groen mag je eraan laten zitten, je kunt het loof gewoon eten.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    5. Leg de worteltjes hier om en om op, zodat ze als puzzelstukjes bijna in elkaar schuiven.
    6. Zo verspil je zo min mogelijk ahornsiroop.
    7. Besprenkel de wortelen nu met ahornsiroop en olijfolie.
    8. Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de worteltjes.
    9. De rest houd je achter de hand.
    10. Gril nu de wortelen in een halfuur mooi krokant in de oven.
    11. Besprenkel ze voor het serveren eventueel met nog wat extra ahornsiroop, het laatste beetje tijm en de zeezoutvlokken.
    Notities

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »

    Deel dit Recept