Home Recepten Geroosterde peen met knoflook, citroen en hazelnoot

Geroosterde peen met knoflook, citroen en hazelnoot

0
Geroosterde peen met knoflook, citroen en hazelnoot
Recept Afdrukken
Geroosterde peen met knoflook, citroen en hazelnoot
Wortels: goed voor je ogen én darmen. Ook bevat deze oranje groente tal van vitaminen: A, C, B1, B3, B5, B6, B12 en E. Nog zo’n gezond ingrediënt in dit gerecht: knoflook. Wist je dat de stof allicine de weerstand vergroot tegen infecties en schimmels? Citroen werkt dan weer reinigend en desinfecterend dankzij de vitamine C en flavonoïden.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC (180ºC met hete lucht).
  2. Was de penen en snijd ze in gelijke stukken in de lengte een of twee keer door.
  3. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de olijfolie met de knoflook, het sap van een halve citroen en de honing.
  4. Roer het oliemengsel door de penen, spreid ze wijd uit over een bakplaat zodat de penen niet te veel over elkaar liggen en bestrooi ze met zout en peper.
  5. Rooster de penen in het midden van de oven in 35 minuten gaar en lichtbruin en schep ze af en toe om.
  6. Hak de hazelnoten grof en strooi ze de laatste vijf minuten van de oventijd over de wortels, of rooster ze apart lichtbruin op middelhoog vuur in een koekenpan.
  7. Bestrooi de wortels uit de oven direct met grofgehakte peterselie en geef er citroenpartjes bij.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Shiitake-omelet met quinoa en broccoli
Volgend artikel Volkorenspaghetti met champignons, rucola en kaas
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>