gepofte aardappel met belegen kaas

    44

    Het perfecte begin van jouw feestmaal

    Recept Afdrukken
    gepofte aardappel met belegen kaas
    Maaltijd Bijgerecht, Vooraf
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Bijgerecht, Vooraf
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Boen de aardappels schoon en maak inkepingen; snijd ze elk drie tot vier keer overdwars tot ¾ in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
    3. Hak de tijm en rozemarijn fijn en strooi ze in de inkepingen.
    4. Snijd de plakjes spek in stukken en verdeel in de inkepingen.
    5. Bestrooi de aardappels met peper en eventueel wat zout.
    6. Smelt de boter en besprenkel de aardappel ermee.
    7. Pak de aardappelen losjes, maar luchtdicht in met aluminiumfolie en pof de aardappelen in de oven in 45 minuten gaar.
    8. Snijd de kaas in repen.
    9. Maak de foliepakketjes open zodat de aardappelen openliggen.
    10. Verdeel de kaasrepen over de aardappelen en zet ze nog even in de oven tot de kaas gaat smelten.
    11. Snipper de rode ui en strooi over de aardappelen.
    Notities

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »

    Deel dit Recept