Gemarineerde verse sardines met krieltjes
Porties
4personen
Passieve Tijd
45minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Krab voorzichtig de schubben van de sardines.
  2. Snijd de filets los, spoel ze goed schoon en laat ze uitlekken.
  3. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  4. Hak de peterselie en de knoflook grof.
  5. Leg een laag filets op een schaal en bestrooi ze met de helft van de rasp, peterselie, chilipeper, venkelzaadjes, knoflook, zout en olijfolie.
  6. Leg de laatste filets erbovenop en bestrooi ze met de rest van de rasp.
  7. Laat de vis minstens een halfuur en maximaal een uur marineren.
  8. Kook intussen de krieltjes gaar en meng ze met de crème fraîche, kappertjes, mosterd, zout en peper.
  9. Serveer de sardines met de aardappelsalade en partjes citroen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »