Home Recepten Groente Gegrilde maiskolven met salieboter en kaas

Gegrilde maiskolven met salieboter en kaas

0
Gegrilde maiskolven met salieboter en kaas

Van juli tot oktober is er biologische mais van Hollandse bodem verkrijgbaar

Recept Afdrukken
Gegrilde maiskolven met salieboter en kaas
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Vouw de bladeren van de maïskolven omhoog (niet verwijderen!).
  3. Bind de bladeren vast met een touwtje.
  4. Verwijder de draden van de maïskolf.
  5. Kook de maiskolven zo’n twintig minuten, maar voorkom dat de bladeren onder water komen te staan.
  6. Giet de maïskolven af en laat goed uitlekken.
  7. Steek de barbecue aan of verwarm de grillpan.
  8. Hak de salieblaadjes fijn, roer ze samen met de zoutflakes door de zachte boter.
  9. Bestrijk de maïskolven met olie, grill de maiskolven tien minunten.
  10. Draai ze regelmatig, zodat ze mooi rondom bruin kleuren en niet zwart blakeren. Leg de maiskolven op een bord. Rasp de Parmezaanse kaas, strooi dat erover en leg er wat klontjes salieboter op, zodat die door de warmte een beetje smelten. Lekker!
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Tortilla met makreel koekjes en rabarber salsa
Volgend artikel Goedgevulde sandwich met gegrilde groente
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>