Home Recepten Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten

Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten

0
Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten

Koester de goede vetten uit noten en olijven als de gangmakers van je maaltijd en je gezondheid

Recept Afdrukken
Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groenten:
Boerenkoolpesto:
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groenten:
Boerenkoolpesto:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de knolselderij in stukken van een halve centimeter dik. Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer ze.
  3. Doe alles in een kom.
  4. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel alles goed.
  6. Verwarm de grillpan en rooster de groenten aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen te zien zijn.
  7. Verdeel de groenten over een bakblik en plaats ze een half uur in de voorverwarmde oven.
  8. Ga intussen aan de slag met de pesto.
  9. Breng een pan met water aan de kook.
  10. Kook hierin de boerenkool in vijf minuten net gaar.
  11. Giet de boerenkool af, spoel even af met koud water en dep de boerenkool droog.
  12. Pureer vervolgens de boerenkool met de knoflook, kaas, walnoten en olijfolie tot een fijne pesto.
  13. Breng op smaak met zout.
  14. Verdeel de groenten over de borden en schep de boerenkoolpesto erover.
  15. Bestrooi voor het opdienen met wat grof gehakte walnoten en geraspte kaas.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Groentestoof met bonen en spruiten
Volgend artikel In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>