Home Recepten Gerechten met fruit Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus

Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus

0
Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus

Vooral rauwe en gefermenteerde knoflook reinigen als de beste

Recept Afdrukken
Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus
Maaltijd Voorgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de marinade: ½ teen knoflook
Voor de vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie
Maaltijd Voorgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de marinade: ½ teen knoflook
Voor de vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie
Instructies
  1. Breng een grote pan met water en azijn aan de kook.
  2. Was de artisjok en verwijder de steel.
  3. Kook de artisjok zo’n 25 minuten in het kokende water.
  4. Maak in de tussentijd de marinade.
  5. Snijd de knoflook fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door de olijfolie.
  6. Maak vervolgens de vinaigrette.
  7. Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een egale substantie.
  8. Snijd de artisjok in kwarten en bestrijk de binnenzijden met marinade.
  9. Verwarm een grillpan en gril de artisjok kort.
  10. Serveer de artisjok samen met de vinaigrette en bestrooi met wat grof gesneden muntblaadjes.
  11. [WistJeDat] Komkommer, asperges, waterkers en artisjokken zijn natuurlijke vochtafdrijvers.
  12. In asperges zit bovendien asparagine, een stof die de werking van de nieren stimuleert en daarmee ook de afvoer van gifstoffen bevordert.
Notities

Eettip: trek de blaadjes van de artisjok stuk voor stuk van de stronk, dip in de vinaigrette, neem het blaadje tussen je tanden en trek terug. Zo schraap je met je tanden het smakelijke vruchtvlees eraf en blijven alleen de taaie vezels over.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Dit is waarom het beste water niet in plastic zit
Volgend artikel Bulgurkoekjes met waterkers en koriander
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>