Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2,5uur
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2,5uur
Ingrediënten
Voor het schuim:
Instructies
  1. Je begint met het maken van de merengue ofwel de schuimpjes.
  2. Klop de eiwitten een paar minuten in een vetvrije kom tot ze luchtig zijn.
  3. Voeg lepel voor lepel de suiker toe.
  4. Blijf ondertussen mixen tot er stijve pieken ontstaan en het een mooie glans heeft.
  5. Schep de merengue met een lepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak deze op een temperatuur van 80 graden gedurende 2,5 uur gaar.
  7. Was de appels en snijd ze in gelijkmatige partjes.
  8. Zet de grillpan op het vuur en laat heet worden.
  9. Hak ondertussen de pistachenootjes grof.
  10. Leg de appelpartjes per kant twee minuten op de hete grill.
  11. Serveer de burrata, appelpartjes en merengue samen op een bord.
  12. Bestrooi met de pistachenootjes en cress.
Notities

Wat is burrata? Burrata betekent in het Italiaans ‘boterachtig’. Deze verse kaas doet zijn naam eer aan, want qua smaakbeleving zit hij een beetje tussen room en mozzarella in.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Kijk op ztrdg.nl »