Home Recepten Gerechten met fruit Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue

Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue

0
Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue

Wie echt goed bezig is, eet appels en peren met schil. Hierin zitten namelijk veel gezonde voedingstoffen en vezels.

Recept Afdrukken
Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het schuim:
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het schuim:
Instructies
  1. Je begint met het maken van de merengue ofwel de schuimpjes.
  2. Klop de eiwitten een paar minuten in een vetvrije kom tot ze luchtig zijn.
  3. Voeg lepel voor lepel de suiker toe.
  4. Blijf ondertussen mixen tot er stijve pieken ontstaan en het een mooie glans heeft.
  5. Schep de merengue met een lepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak deze op een temperatuur van 80 graden gedurende 2,5 uur gaar.
  7. Was de appels en snijd ze in gelijkmatige partjes.
  8. Zet de grillpan op het vuur en laat heet worden.
  9. Hak ondertussen de pistachenootjes grof.
  10. Leg de appelpartjes per kant twee minuten op de hete grill.
  11. Serveer de burrata, appelpartjes en merengue samen op een bord.
  12. Bestrooi met de pistachenootjes en cress.
Notities

Wat is burrata? Burrata betekent in het Italiaans ‘boterachtig’. Deze verse kaas doet zijn naam eer aan, want qua smaakbeleving zit hij een beetje tussen room en mozzarella in.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Win een Royal VKB messenblok t.w.v. € 89,90
Volgend artikel Perenpizza met mozzarella en pijnboompitten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>