Home Recepten gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm

gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm

0
gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm

Vol vitamine C, laag in calorieën én snel klaar

Recept Afdrukken
gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Bijgerecht
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd ze in dunne plakken.
  3. Kook de plakken in vijf minuten nét gaar in de bouillon en schep ze eruit.
  4. Snipper het sjalotje en de knoflook.
  5. Fruit ze aan in wat olie.
  6. Blus af met een scheut bouillon en voeg de room toe.
  7. Kook de room een paar minuten in.
  8. Maak een soort van lasagne van koolrabi: Eerst een laagje koolrabiplakjes in een ovenschaaltjes, daarop wat room, dan weer koolrabi en je eindigt met room.
  9. Snijd de walnoten en tijm fijn.
  10. Meng ze met het paneermeel.
  11. Strooi dit bovenop de koolrabilasagne, doe er wat vlokjes boter op.
  12. Bak ze tien minuten in de oven.
  13. De laatste minuut kun je eventueel de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.
Notities

Laat er geraspte kaas bovenop smelten, hmmm!

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Win een slow juicer van Sapmaker.nl t.w.v. € 249,-
Volgend artikel Pepernoten over? Geef ze een tweede leven
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>