Home Recepten Gefermenteerde groentesalade

Gefermenteerde groentesalade

0
Gefermenteerde groentesalade
Recept Afdrukken
Gefermenteerde groentesalade
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de verschillende groenten klein.
  2. Breng in een pan de azijn en het water aan de kook. Laat het zout hierin oplossen.
  3. Schep de groente in weckpotten.
  4. Giet hier vervolgens de hete vloeistof over en voeg de kruiden toe.
  5. Zorg dat alles goed onder het vocht staat.
  6. Laat de potten helemaal afkoelen voor je ze sluit. Koel en donker bewaren.
Notities

Wat is gefermenteerd?

Fermenteren is het proces waarin groente een beetje ‘voorgaard’ in zuur en zout. Op die manier blijft eten lang goed. De beroemdste gefermenteerde groente is zuurkool. Maar veel andere (harde) groenten lenen zich ook voor deze bewaarkunst. Voordeel is dat de groente niet gekookt wordt en veel voedingswaarde behouden blijft. Daarnaast ontstaan tijdens het fermenteren melkzuurbacteriën die goed zijn voor je darmflora. Het verschil met wecken is dat geweckte groente nog langer houdbaar zijn, soms wel jaren. Gefermenteerde groente moet je binnen enkele weken tot enkele maanden opeten. Hoe harder de groente, hoe langer die goed blijft. Er zit wel redelijk wat zout in gefermenteerde groente. Belangrijk voor de houdbaarheid. Maar het is dus niet gezond om alleen gefermenteerde groente te eten.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Kalkoen in een Oosters jasje
Volgend artikel Groenten met hummus
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>