Home Recepten Gerechten met fruit Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen

Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen

0
Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen

Weinig verzadigd vet, veel smaak

Recept Afdrukken
Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
Extra nodig
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
Extra nodig
Instructies
  1. Hak voor de gremolata de peterselie en knoflook fijn.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen.
  3. Meng alle drie de ingrediënten door elkaar.
  4. Zet een pan met ruim water en zout op.
  5. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 5 minuten net gaar in het kokende water.
  6. Schep ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.
  7. Verwarm olie in een ruime koekenpan en bak de bloemkoolroosjes voorzichtig omscheppend tot ze gaan kleuren.
  8. Ze krijgen hierdoor een fijne nootachtige smaak.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipkarbonades rondom bruin.
  11. Bak ze op laag vuur nog circa 20 minuten verder tot ze geheel gaar zijn.
  12. Was en halveer de paddenstoelen en bak ze in dezelfde pan in 5 minuten bruin.
  13. Serveer de kipkarbonades samen met de bloemkool en paddenstoelen.
  14. Strooi er de gremolata over.
  15. NB: De gremolata kun je een dag van tevoren bereiden en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt als variatie ook geraspte pittige kaas toevoegen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Luchtige pannenkoekjes met hangop en rozenblaadjes
Volgend artikel Risotto met paddenstoelen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>