Home Recepten Gerechten met fruit Gazpacho van tomaat en watermeloen

Gazpacho van tomaat en watermeloen

0
Gazpacho van tomaat en watermeloen

Voeg gerust nog wat extra peper toe! Door te zweten koel je lekker af

Recept Afdrukken
Gazpacho van tomaat en watermeloen
Maaltijd Lunch, Soepen, Voorgerecht
Porties
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de olie:
Maaltijd Lunch, Soepen, Voorgerecht
Porties
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de olie:
Instructies
  1. Breng een pan met water aan de kook om de tomaten in te ontvellen
  2. Maak in de bovenkant van de tomaat een kruisje in het vel en leg ze één minuut in het kokende water
  3. Spoel ze koud af, ontvel ze en verwijder de zaadlijsten
  4. Snijd de tomaten in stukken
  5. Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen en snijd dit in stukken
  6. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn
  7. Schil de komkommer en snijd in blokjes
  8. Pureer de watermeloen samen met de tomaten, rode peper en komkommer in een keukenmachine
  9. Haal alles door een zeef en breng de soep op smaak met de azijn, peper en zout
  10. Ga nu aan de slag met de olie
  11. Pureer de blaadjes samen met de azijn en olijfolie tot een mooie massa
  12. Breng op smaak met peper en zout
  13. Heerlijk als extra smaakmaker door de soep.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Aardbeienijsjes met blauwe bessen
Volgend artikel Chips versus pinda’s | Wat is gezonder?
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>