
Een frittata is een omelet in een Italiaans jasje. Een gerecht dat van oorsprong vaak werd gemaakt met left overs, zoals groenten en vlees, van de dag ervoor. Ideaal als gezonde lunch of als snelle avondmaaltijd. De frittata is zowel koud als warm lekker en bevat een goede combinatie van groenten met gezonde vetten en proteïnen. Heb je nog wat frittata over, neem het de volgende dag mee in je lunchbox.
Dit recept is afkomstig uit het boek Gezond fastfood van Nora French.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 rode ui
- roomboter voor het bakken
- 100 gram spinazie
- 8 eieren
- 100 gram feta
- 1 teentje knoflook (geperst)
- snuf zout en peper
- 5 cherrytomaatjes
Keukenhulpjes
Ingrediënten
Keukenhulpjes
|
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Snijd de rode ui fijn, smelt boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de spinazie toe en roerbak enkele minuten. Klop in de tussentijd de eieren los in een kom.
- Snijd de feta in kleine blokjes. Voeg de feta en overige ingrediënten (behalve de cherrytomaatjes) toe aan de eieren en meng met een vork.
- Schenk het mengsel in de ovenschaal. Halveer de cherrytomaatjes en leg op het mengsel (gesneden kant naar boven). Bak de frittata gedurende 15 tot 20 minuten.
- TIP! Gebruik bakpapier in de ovenschaal. De frittata gaat er na het bakken eenvoudig uit en de ovenschaal is makkelijker af te wassen. Je kunt de ovenschaal ook invetten met roomboter.
Notities