Home Recepten Gerechten met fruit Freekeh worteltaart

Freekeh worteltaart

0
Freekeh worteltaart

Om je vingers bij af te likken, zo lekker & gezond!

Recept Afdrukken
Freekeh worteltaart
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de topping/icing
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de topping/icing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Zet de freekeh op met 250 ml water, breng aan de kook en kook in ca. 18 min. gaar.
  3. Giet af op een zeef, laat uitlekken en afkoelen.
  4. Rasp de wortel fijn en knijp er wat vocht uit tot je 150 g overhebt.
  5. Maal in de keukenmachine de pecannoten zo fijn mogelijk.
  6. Rasp 1 theelepel citroenrasp van de citroenschil fijn.
  7. Klop de eieren los en roer alle ingrediënten erdoor tot een goed gemengd beslag.
  8. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven.
  9. Voel of de taart voldoende veerkracht heeft of doe een check met een breinaald en prik in het midden van de cake.
  10. Als de breinaald schoon uit de cake komt, is deze gaar.
  11. Laat de cake volledig afkoelen.
  12. Maak de ‘icing’ door de honing en het sap van een halve citroen door de roomkaas te mengen.
  13. Verdeel met een lepel een flinke laag icing boven op de cake en bestrooi met grofgehakte pecannoten.
  14. Garneer indien gewenst met extra citroenrasp en besprenkel met extra honing.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes
Volgend artikel Minipizza’s met kaasbodem
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>