
Deze minikwarktaartjes kun je het beste als lichte, fruitige ijsjes serveren of als ijskoud dessert na de maaltijd. Je kunt ze garneren met gevriesdroogde bessen.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Power Bites van Christine Bailey.
Prep Tijd | 30-45 minuten |
Passieve Tijd | 1 à 2 uur opstijven |
Porties |
Stuks
|
Ingrediënten
- 100 gram verse roomkaas
- rasp 1 citroen
- 1 eetlepel xylitol of steviakorrels naar smaak
- 1 eetlepel frambozen gevriesdroogd
- 60 gram frambozen vers
- 60 gram geraspte kokos of eitwitpoeder met vanille- of bessensmaak
Voor de garnering:
- 30 gram geraspte kokos
- 1 eetlepel bessen gevriesdroogd en verkruimeld
- 50 gram pure chocolade
Ingrediënten
Voor de garnering:
|
Instructies
- Doe de roomkaas, het citroenrasp, het xylitol of de stevia, de frambozen en het kokos of eiwitpoeder in een keukenmachine en maal alles tot een glad mengsel.
- Schep het in een kom en laat het in 1-2 uur opstijven in de diepvries.
- Strooi het kokos en de gevriesdroogde bessenkruimels voor de garnering op een bord.
- Neem het opgesteven mengsel uit de diepvries en draai hiervan balletjes.
- Wentel ze door het kokosmengsel en leg ze op een vel bakpapier.
- Smelt de pure chocolade in een glazen kom op een pan met zachtjes kokend water.
- Schenk de gesmolten chocolade in een klein spuitflesje of -zakje (of gebruik een lepel) om lijntjes chocolade over de bites te maken.
- Leg de bites in de diepvries. Serveer ze direct uit de diepvries.
Notities