Home Recepten Gerechten met fruit Flatbreads met tofu en paksoi

Flatbreads met tofu en paksoi

0
Flatbreads met tofu en paksoi

Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke vervanger van bakpoeder, er zitten geen chemische rijsmiddelen in.

Recept Afdrukken
Flatbreads met tofu en paksoi
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de flatbread:
Voor de salade:
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de flatbread:
Voor de salade:
Instructies
  1. Meng de bloem met het wijnsteenbakpoeder en zeef dit boven een kom.
  2. Roer de yoghurt, het zout en het water er goed door.
  3. Bestuif het aanrecht en je handen met een beetje bloem.
  4. Kneed het deeg zo’n tien minuten tot het lekker soepel is.
  5. Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
  6. Zorg ondertussen dat de bbq goed heet is.
  7. Verdeel het deeg in vier grote of acht kleine porties.
  8. Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  9. Bestrijk de bbq met een beetje olijfolie.
  10. Gril de broodjes in zo’n twee minuten per kant gaar.
  11. Als ze knapperig en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
  12. Ga nu aan de slag met de salade.
  13. Snijd hiervoor stevige tofu in grote plakken.
  14. Maak de marinade voor de tofu in een diep bord.
  15. Roer ketjap, citroensap, olijfolie, uitgeperste knoflook, geraspte gember en een half rood pepertje fijngesneden door elkaar.
  16. Hierin leg je de tofu zo lang mogelijk te marineren.
  17. Let op dat alles goed bedekt is.
  18. Blancheer de peultjes twee minuten, spoel ze af met koud water en zet ze even opzij.
  19. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en bestrijk deze met wat olie.
  20. Gril de paksoi kort tot hij mooie bruine streepjes krijgt.
  21. Ook de tofu mag een minuutje om en om op de bbq.
  22. De marinade die overblijft, gebruik je als saladedressing.
  23. Giet het water van de peultjes af.
  24. Leg ze op een mooie schaal, leg de paksoi erbovenop samen met de gegrilde tofu en giet tot slot de marinade over de salade.
  25. Maak af met wat koriander en limoensap. Aan tafel!
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Bloemkoolsteaks met kruiden
Volgend artikel Test: welke thermosfles houdt de thee warm?
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>