feestelijke bietensoep met blauwe kaas

    15

    Hmm! Met knisperende groentechips

    Recept Afdrukken
    feestelijke bietensoep met blauwe kaas
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de soep:
    Voor de groentechips:
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 50 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Voor de soep:
    Voor de groentechips:
    Instructies
    1. Begin met de soep; schil de bieten en snijd ze in blokjes.
    2. Snipper de ui en snijd de wortel fijn.
    3. Fruit de wortel en ui in de olijfolie in een ruime kookpan.
    4. Rasp de gember.
    5. Voeg deze samen met de overige specerijen toe en fruit kort mee.
    6. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook.
    7. Laat de soep met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken tot de biet gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.  Dan de chips: Verhit de olie in een steelpan (180 °C).
    8. Snijd de groenten in dunne plakjes en frituur ze in twintig seconden goudbruin.
    9. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout.
    10. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over.
    11. Garneer met de groentechips.
    Notities

    Winterpeen over? Niet weggooien! Lekker in smoothies met banaan, ananas en avocado.

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »

    Deel dit Recept