Home Recepten feestelijke bietensoep met blauwe kaas

feestelijke bietensoep met blauwe kaas

0
feestelijke bietensoep met blauwe kaas

Hmm! Met knisperende groentechips

Recept Afdrukken
feestelijke bietensoep met blauwe kaas
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de groentechips:
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de groentechips:
Instructies
  1. Begin met de soep; schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Snipper de ui en snijd de wortel fijn.
  3. Fruit de wortel en ui in de olijfolie in een ruime kookpan.
  4. Rasp de gember.
  5. Voeg deze samen met de overige specerijen toe en fruit kort mee.
  6. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook.
  7. Laat de soep met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken tot de biet gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.  Dan de chips: Verhit de olie in een steelpan (180 °C).
  8. Snijd de groenten in dunne plakjes en frituur ze in twintig seconden goudbruin.
  9. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout.
  10. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over.
  11. Garneer met de groentechips.
Notities

Winterpeen over? Niet weggooien! Lekker in smoothies met banaan, ananas en avocado.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Hollandse haantjes met peer en salie
Volgend artikel Rauwe andijvie stamppot met winterpeen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>