Home Recepten Gerechten met fruit Falafel met boerenkool

Falafel met boerenkool

0
Falafel met boerenkool

De eerste boerenkolen komen al in augustus van het land

Recept Afdrukken
Falafel met boerenkool
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 1 nacht weken
Porties
personen
Ingrediënten
Falafel
Knoflooksaus
Erbij
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 1 nacht weken
Porties
personen
Ingrediënten
Falafel
Knoflooksaus
Erbij
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voeg de boerenkool, ui, knoflook, paprikapoeder en het citroensap samen in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
  3. Voeg dan de gewelde kikkererwten toe.
  4. Pulseer opnieuw in de keukenmachine tot het deeg samenhangend is.
  5. Let op, ga niet te lang door: zorg dat de structuur behouden blijft.
  6. Vorm met vochtige handen mooie ronde balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de falafel vijftien minuten.
  8. Voor de frisheid serveer je er een salade bij.
  9. Snijd hiervoor de rodekool ragfijn.
  10. Doe de kool in een klein bakje en besprenkel hem met citroensap, olijfolie en wat peper en zout.
  11. Dan door met de knoflooksaus: snijd de knoflook en ui fijn en meng dit met de yoghurt en een scheutje olijfolie.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Serveer met pitabroodjes en waterkers.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Maak kennis met Lekker Gezond
Volgend artikel Bloemkoolsteak met boerenkoolpesto
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>