Drie in de pan met aardbeien en slagroom

    1418

    Altijd ruimte voor een toetje!

    Recept Afdrukken
    Drie in de pan met aardbeien en slagroom
    Maaltijd Nagerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Voor het deeg:
    Voor de garnering:
    Maaltijd Nagerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Voor het deeg:
    Voor de garnering:
    Instructies
    1. Zeef de bloem in een grote kom envoeg hier de gist, suiker en een snufje zout aan toe.
    2. Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
    3. Roer tot slot de rozijnen er door heen.
    4. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
    5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
    6. Breng 200 g aardbeien met de suiker en het water al roerend aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur doorkoken.
    7. Pureer het mengsel, wrijf het door een zeef en laat het afkoelen.
    8. Snij de overige aardbeien in partjes.
    9. Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
    10. Roer het beslag nog een keer door.
    11. Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
    12. Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
    13. Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
    14. Ga door totdat het beslag op is.
    15. Serveer de drie in de pan met de aardbeien, slagroom en aardbeiencoulis.
    16. Garneer met wat muntblaadjes.
    17. Met dit recept maak je ongeveer 12 pannenkoekjes.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »