Home Recepten Boter, olie en vet Drie in de pan met aardbeien en slagroom

Drie in de pan met aardbeien en slagroom

0
Drie in de pan met aardbeien en slagroom

Altijd ruimte voor een toetje!

Recept Afdrukken
Drie in de pan met aardbeien en slagroom
Maaltijd Nagerecht
Porties
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de garnering:
Maaltijd Nagerecht
Porties
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de garnering:
Instructies
  1. Zeef de bloem in een grote kom envoeg hier de gist, suiker en een snufje zout aan toe.
  2. Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
  3. Roer tot slot de rozijnen er door heen.
  4. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  6. Breng 200 g aardbeien met de suiker en het water al roerend aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur doorkoken.
  7. Pureer het mengsel, wrijf het door een zeef en laat het afkoelen.
  8. Snij de overige aardbeien in partjes.
  9. Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
  10. Roer het beslag nog een keer door.
  11. Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
  12. Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
  13. Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
  14. Ga door totdat het beslag op is.
  15. Serveer de drie in de pan met de aardbeien, slagroom en aardbeiencoulis.
  16. Garneer met wat muntblaadjes.
  17. Met dit recept maak je ongeveer 12 pannenkoekjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Vegetarische spinazielasagne
Volgend artikel Citroen in je water: lekker maar voor je vitamine C hoef je het niet te doen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>