DIY-crackers met verse geitenkaas

    1045

    Geitenmelk- of kaas ligt bij veel mensen beter op de maag dan ‘gewone’ zuivel

    Recept Afdrukken
    DIY-crackers met verse geitenkaas
    Maaltijd Lunch
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Lunch
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180 °C
    2. Meng de zaden en pitten
    3. Laat ze twintig minuten weken in een laagje water
    4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de zaden en pitten over
    5. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en rol het mengsel met een deegroller dun uit tot een plak van zo’n drie millimeter
    6. Dit is basis voor de crackers, die nu een kwartiertje de oven in gaan
    7. Draai ze na dat kwartier voorzichtig om en bak ze in vijftien minuten af
    8. Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen
    9. Hak nu de cranberries en pistachenoten grof en meng ze door elkaar
    10. Breek de afgekoelde crackers in grove stukken en besmeer ze met de geitenkaas
    11. Verdeel er plakjes casselerrib en veldsla over
    12. Bestrooi met de cranberries en pistachenootjes.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »