Home Recepten Gerechten met fruit Crème brûlée met sinaasappel

Crème brûlée met sinaasappel

0
Crème brûlée met sinaasappel
338

Altijd tijd voor een toetje

Recept Afdrukken
Crème brûlée met sinaasappel
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor 120°C.
  2. Breng de kokosmelk met de melk, room en suiker aan de kook.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  4. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe en laat het mengsel vijf minuten trekken.
  5. Neem de pan van het vuur, roer de melk beetje bij beetje bij de dooiers, klop het goed door en zeef het.
  6. Schep het schuim en bellen van het mengsel.
  7. Breng een ketel water aan de kook.
  8. Giet het roommengsel in de vormpjes, zet ze in een braadslede en giet er kokend water bij tot ze half onder staan.
  9. Zet de slede in de oven en laat ze in driekwartier garen.
  10. Laat ze afkoelen in de koelkast.
  11. Snijd de schil van de mandarijnen tot op het vruchtvlees en snijd ze in plakjes.
  12. Bestrooi de crèmes met een dun laagje rietsuiker, brand ze lichtbruin met de brander.
  13. Leg er een plakje mandarijn op.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Vandaag eet jij álle Olympiërs op
Volgend artikel Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>