Home Recepten Gerechten met fruit Citroen-honing ijsjes met eetbare bloemen en pistachekruim

Citroen-honing ijsjes met eetbare bloemen en pistachekruim

0
Citroen-honing ijsjes met eetbare bloemen en pistachekruim

Presenteer de ijsjes op een schaal met ijsschaafsel, dan smelten ze niet meteen

Recept Afdrukken
Citroen-honing ijsjes met eetbare bloemen en pistachekruim
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
ijsjes
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
ijsjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Pers de citroenen uit en vang het sap op in een ruime schaal.
  2. Voeg vier eetlepels honing toe en meng net zo lang tot het mooi gebonden is.
  3. Pak een ruime kan met water en voeg het citroen-honing mengsel toe, roer goed door.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer.
  5. Haal de ijsjes na ongeveer twee uur uit de vriezer.
  6. Als het mengsel licht is opgestijfd, kun je de eetbare bloemen erin steken met de achterkant van een lepel.
  7. Laat de ijsjes daarna nog zeker twee uur in de vriezer staan.
  8. Hak de pistache noten fijn en dip de ijsjes erin of serveer naast de ijsjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Zomersalade van rucola, nectarines, hüttenkäse en tuinerwtjes
Volgend artikel Grapefruitpunch met nectarines & granaatappelpitten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>