Home Blog Chilli Sin Carne

Chilli Sin Carne

0
Chilli Sin Carne

Wie er zegt dat je voor een lekkere Mexicaanse chili vlees nodig hebt, heeft deze chili sin carne nog niet geprobeerd! Sin carne? Yes! Want voor dit heerlijke prakje gebruiken wij natuurlijk geen gehakt maar flink wat groenten, kruiden en kidneybonen.

Hier thuis is het een succes en als we door de weeks eters hebben maken we deze chili vaak. Niemand heeft door dat er geen vlees in zit! Opzoek naar nog meer voordelen? Komen ze: hij is super voedzaam, flink gezond, zo gemaakt en de volgende dag is hij bijna nog lekkerder. Overtuigd? Mooi dan komt hier het recept!

Recept Afdrukken
Chilli Sin Carne
Wie er zegt dat je voor een lekkere Mexicaanse chili vlees nodig hebt, heeft deze chili sin carne nog niet geprobeerd! Sin carne? Yes! Want voor dit heerlijke prakje gebruiken wij natuurlijk geen gehakt maar flink wat groenten, kruiden en kidneybonen.
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de knoflook, paprika’s en tomaten.
  2. Verwarm in een grote pan de kokosolie.
  3. Wanneer deze vloeibaar is verhit je de uien, knoflook, gember, komijn, paprikapoeder en de tomatenpuree ongeveer een minuut.
  4. Voeg daarna de stukjes paprika erbij, bak dit samen nog twee minuutjes.
  5. Wanneer de paprika’s gebakken zijn maar toch nog een bite hebben, voeg je de tomaten toe en laat je alles vijf minuten op middelhoog vuur staan.
  6. Voeg na vijf minuten het water met de bouillon erbij, roer goed door en laat nog een keer vijf minuten staan.
  7. Laat in de tussentijd de kidneybonen uitlekken en schep deze na de vijf minuten bij de chili sin carne.
  8. Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen, breng op smaak met wat extra kruiden.
  9. Verdeel over twee bakjes en serveer met flink wat spinazie.
  10. Enjoy je supergezonde chili SIN carne!!
Vorig artikel Topsporter Ellen Hoog geeft tips hoe je altijd en overal gezond kunt eten
Volgend artikel Hoe super zijn superfoods echt?
Sanne van Rooij
Ik ben Sanne van Rooij, 26 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kan je me niet maken! Eind vorig jaar ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en te posten op instagram. Ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, nog geen jaar later heb ik 118.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een paar maanden geleden! Ik begon mijn Engelstalige blog BeautyBlends, enorm leuk maar wilde het liefste mensen in Nederland inspireren dus vandaar dat ik in 2015 heb besloten livingthegreenlife te starten.